فتة الكوارع
4 مشترك
شهد القلوب :: شهد الاسرة :: المأكولات
صفحة 1 من اصل 1
فتة الكوارع
فتة الكوارع
المقادير
كوارع..ودى بتكون من عند الجزار مقطع و منظف
رزأبيض- صلصة بالتوم - خبز
الطريقة
نغسل الكوارع كويس جدا ونزيل أى شعر أو أى شيء غير مستحب فيها
وننقعها فى طبق به ماء وخل.
بعد ذلك نضع حلة على النار وبها ماء- بصلة كبيرة ومقطعة-فلفل أسود-ورق لورا-وممكن تضيفى حبهان ..
وعند الغليان نضع الكوارع....
ملاحظة هامة جدا.. يفضل أنك تسلقى الكوارع قبل ما تعمليها بليلة لأنها ممكن تكون كبيرة وتاخد وقت كبير..يعنى أسلقيها لمدة ساعتين.. واتركيها الى تانى يوم.. عندما تعيدى تسويتها لن تأخذ أى
وبعد كدة نعمل الفتة
نحضر الرز الابيض
والخبز....
وصلصة الفتة...
نحمر التوم...
ثم نضيف عصير الطماطم..
وممكن تضيفى الخل قبل عصير الطماطم... أو على وش الفتة بعد تجهيزها
..........................
بعد كدة أنا نقلت كام قطعة من الكوارع فى صينية صغيرة..ورشيت عليها جزء من صلصة الفتة...ودخلتها الفرن..
الطريقة الثانية
الكوارع(الأكارع) هي أقدام البقرة او الخروف ..الخ
ويفضل استخدام كوارع البقر الصغير او متوسط العمر
المكونات
---------
زوج من الكوارع أو الكمية المناسبة لعدد الأفراد
ا بصلة
ورق لورا(لورى)
4 حبات حبهان (هيل)
فصين مستكة
5 حبات تقريبا فلفل أسود حب أو ربع ملعقة فلفل أسود مطحون
للتتبيل ملح وفلفل أسود
--------------
مقادير الفتة
-----------
2كوب رز مصري
2خبز عربي اى نوع متوفر
2\1 راس ثوم
4\1 كوب خل
ملح
مرقة الكوارع
الطريقة
-------
نطبخ الرز بالطريقة المعتادة
واذا كان عدد الأفراد يحتاج لكمية رز اكثر من المذكورة نزيد كمية الخبز
المقادير
كوارع..ودى بتكون من عند الجزار مقطع و منظف
رزأبيض- صلصة بالتوم - خبز
الطريقة
نغسل الكوارع كويس جدا ونزيل أى شعر أو أى شيء غير مستحب فيها
وننقعها فى طبق به ماء وخل.
بعد ذلك نضع حلة على النار وبها ماء- بصلة كبيرة ومقطعة-فلفل أسود-ورق لورا-وممكن تضيفى حبهان ..
وعند الغليان نضع الكوارع....
ملاحظة هامة جدا.. يفضل أنك تسلقى الكوارع قبل ما تعمليها بليلة لأنها ممكن تكون كبيرة وتاخد وقت كبير..يعنى أسلقيها لمدة ساعتين.. واتركيها الى تانى يوم.. عندما تعيدى تسويتها لن تأخذ أى
وبعد كدة نعمل الفتة
نحضر الرز الابيض
والخبز....
وصلصة الفتة...
نحمر التوم...
ثم نضيف عصير الطماطم..
وممكن تضيفى الخل قبل عصير الطماطم... أو على وش الفتة بعد تجهيزها
..........................
بعد كدة أنا نقلت كام قطعة من الكوارع فى صينية صغيرة..ورشيت عليها جزء من صلصة الفتة...ودخلتها الفرن..
الطريقة الثانية
الكوارع(الأكارع) هي أقدام البقرة او الخروف ..الخ
ويفضل استخدام كوارع البقر الصغير او متوسط العمر
المكونات
---------
زوج من الكوارع أو الكمية المناسبة لعدد الأفراد
ا بصلة
ورق لورا(لورى)
4 حبات حبهان (هيل)
فصين مستكة
5 حبات تقريبا فلفل أسود حب أو ربع ملعقة فلفل أسود مطحون
للتتبيل ملح وفلفل أسود
--------------
مقادير الفتة
-----------
2كوب رز مصري
2خبز عربي اى نوع متوفر
2\1 راس ثوم
4\1 كوب خل
ملح
مرقة الكوارع
الطريقة
-------
تغسل الكوارع جيدا وتدعك بالملح والدقيق وتترك ربع ساعة ثم تشطف جيدا
تسلق في ماء مغلي ومعها البصل
مع نزع الريم الذي يظهر على السطح
نضع الحبهان وورق اللورا والفلفل والمستكة وتترك الى أن تنضج حوالي ساعتين
مع مراعة تغطية الحلة
وهناك طريقة أخرى للسلق وهي وضع الكوارع في ماء بارد على النار ونتركه يغلي لمدة 5 دقائق تقريبا
سيظهر على السطح كمية كبيرة من الريم كما في الصورة
نطفي النار ونستغنى عن هذا الماء ونشطف الكوارع بالماء ثم نسلقها في ماء مغلي ونتمم الخطوات كما في
السابق
بعد تمام النضج نتبلها بالملح وقليل من الفلفل الأسود
ونتركها لتبرد قليلا حتى نستطيع نزع الجلد من العظم لإستخدامه مع الفتة
-----------------------
تقلية الثوم
------------
[center]يفرم الثوم جيدا
يحمر في 2 ملعقة سمن
بمجرد ان يحمر لونه نضع عليه الخل ولكن بعيد عن النار ثم نعيده على النار لمدة دقيقة مع وضع رشة ملح
تسلق في ماء مغلي ومعها البصل
مع نزع الريم الذي يظهر على السطح
نضع الحبهان وورق اللورا والفلفل والمستكة وتترك الى أن تنضج حوالي ساعتين
مع مراعة تغطية الحلة
وهناك طريقة أخرى للسلق وهي وضع الكوارع في ماء بارد على النار ونتركه يغلي لمدة 5 دقائق تقريبا
سيظهر على السطح كمية كبيرة من الريم كما في الصورة
نطفي النار ونستغنى عن هذا الماء ونشطف الكوارع بالماء ثم نسلقها في ماء مغلي ونتمم الخطوات كما في
السابق
بعد تمام النضج نتبلها بالملح وقليل من الفلفل الأسود
ونتركها لتبرد قليلا حتى نستطيع نزع الجلد من العظم لإستخدامه مع الفتة
-----------------------
تقلية الثوم
------------
[center]يفرم الثوم جيدا
يحمر في 2 ملعقة سمن
بمجرد ان يحمر لونه نضع عليه الخل ولكن بعيد عن النار ثم نعيده على النار لمدة دقيقة مع وضع رشة ملح
نطبخ الرز بالطريقة المعتادة
نحمص الخبز في الفرن ونقطعه قطع متوسطة او نقطعه ثم نحمصه
نضع الخبز في طبق التقديم ونسقية بالمرق الناتج عن سلق الكوارع
ونضع عليه جزء من تقلية الثوم
وممكن أيضا جزء من الكوارع المنزوعة من العظم
ثم نضع الرز ثم تقلية الثوم
ثم الكوارع
نضع الخبز في طبق التقديم ونسقية بالمرق الناتج عن سلق الكوارع
ونضع عليه جزء من تقلية الثوم
وممكن أيضا جزء من الكوارع المنزوعة من العظم
ثم نضع الرز ثم تقلية الثوم
ثم الكوارع
واذا كان عدد الأفراد يحتاج لكمية رز اكثر من المذكورة نزيد كمية الخبز
ونسقيه بالمرق في طبق اخر غير طبق التقديم ونزيد الطبقات
أى نضع طبقة خبز ثم طبقة رزثم كوارع ثم خبز ثم رز ثم الكوارع
أى نضع طبقة خبز ثم طبقة رزثم كوارع ثم خبز ثم رز ثم الكوارع
دلوقتى هنعمل الممبار او الفوراغ او الامعااااء
بعد الغسيل والكحت والنقع فى الملح والخل
الحشوه تختلف من شخص لاخر انا احب لما تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو لحمه مفرووووومه وقليل من الطماطم المقطعه مكعبات
انما فى الممبار البقرى
خليط من الطماطم المسبكه او صلصه
بصل مقطع
شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر
ارز مصرى غير منقوع
طماطم مقطعه مكعبات صغيره
زيت
شطه+ملح+فلفل+اى توافل تفضليها على خلطه المحشى
(((كيلو نصف ممبار معها حوالى 3 كيلو ارز))
نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب
انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطرااااف
طبعا ده جزء من الممبار
نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح
نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع
نطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماااااااااااء
مهمه الخطوه دى علشان التحمير
نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوااااااااانب حتى يكتسب اللون الذهبى
ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد
وده شكله النهائى
وده من الدااااخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل
[/size]
بعد الغسيل والكحت والنقع فى الملح والخل
الحشوه تختلف من شخص لاخر انا احب لما تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو لحمه مفرووووومه وقليل من الطماطم المقطعه مكعبات
انما فى الممبار البقرى
خليط من الطماطم المسبكه او صلصه
بصل مقطع
شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر
ارز مصرى غير منقوع
طماطم مقطعه مكعبات صغيره
زيت
شطه+ملح+فلفل+اى توافل تفضليها على خلطه المحشى
(((كيلو نصف ممبار معها حوالى 3 كيلو ارز))
نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب
انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطرااااف
طبعا ده جزء من الممبار
نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح
نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع
نطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماااااااااااء
مهمه الخطوه دى علشان التحمير
نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوااااااااانب حتى يكتسب اللون الذهبى
ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد
وده شكله النهائى
وده من الدااااخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل
[/size]
رد: فتة الكوارع
تسلم ايدك يا شيف
باالهنا والشفا
متشكرين على العزومه
باالهنا والشفا
متشكرين على العزومه
محمد بيه- مشرف الاسلامى
-
عدد المساهمات : 233
نقاط : 16957
تاريخ التسجيل : 12/09/2010
رد: فتة الكوارع
ايه ده كله يا اشرف
والله كان بودنى ان الممبار يطلع كده
بس للاسف كسفتك
ومطره اشتريه جاهز بس خليها فسرك متقولهمش
ههههههههههههههههه
تسلم ايدك الفته تجنن
والله كان بودنى ان الممبار يطلع كده
بس للاسف كسفتك
ومطره اشتريه جاهز بس خليها فسرك متقولهمش
ههههههههههههههههه
تسلم ايدك الفته تجنن
نانوسه- VIP
-
عدد المساهمات : 1525
نقاط : 22783
تاريخ التسجيل : 16/08/2009
رد: فتة الكوارع
تسلم الايادى يا معلم بس فتتىى أحلى وبكرة تشوف
ههههههههههههههههه
ههههههههههههههههه
نور العيون- المشرفة العامة
-
عدد المساهمات : 796
نقاط : 19795
تاريخ التسجيل : 19/09/2009
رد: فتة الكوارع
ايه اللى اكدلك
احنا حنشترى سمك فميه
ههههههههههههههه
مش لما ندوق الاول
بس برده انا متاكده انها حتبقى تحفه
احنا حنشترى سمك فميه
ههههههههههههههه
مش لما ندوق الاول
بس برده انا متاكده انها حتبقى تحفه
نانوسه- VIP
-
عدد المساهمات : 1525
نقاط : 22783
تاريخ التسجيل : 16/08/2009
رد: فتة الكوارع
عندك حق يا نانوسه اشرف بيشترى سمك مش كوارع
ههههههههههههههههههههههههههه
ههههههههههههههههههههههههههه
نور العيون- المشرفة العامة
-
عدد المساهمات : 796
نقاط : 19795
تاريخ التسجيل : 19/09/2009
رد: فتة الكوارع
تصدقى يا نور ممكن الراجل يككون ضحك عليه و اداله سمك
واهو كده مش حنفرق بقه امامى و لا خلفى
هههههههههههههههههههههههههه
واهو كده مش حنفرق بقه امامى و لا خلفى
هههههههههههههههههههههههههه
نانوسه- VIP
-
عدد المساهمات : 1525
نقاط : 22783
تاريخ التسجيل : 16/08/2009
رد: فتة الكوارع
لا تصدقى يا نور مطلعش سمك فميه
احلى كوارع و احلى فته و يلاه من نفسه الممبار برضه كان حلو
واحلى .......... و احلى ......
والله كله كان جامد
احلى كوارع و احلى فته و يلاه من نفسه الممبار برضه كان حلو
واحلى .......... و احلى ......
والله كله كان جامد
نانوسه- VIP
-
عدد المساهمات : 1525
نقاط : 22783
تاريخ التسجيل : 16/08/2009
رد: فتة الكوارع
تسلم ايدى ايه يا اشرف
هو انا اللى عملت
تسلم ايد اللى عملت احلى كوارع و احلى فته
هههههههههههههههههههههههههههههه
هو انا اللى عملت
تسلم ايد اللى عملت احلى كوارع و احلى فته
هههههههههههههههههههههههههههههه
نانوسه- VIP
-
عدد المساهمات : 1525
نقاط : 22783
تاريخ التسجيل : 16/08/2009
شهد القلوب :: شهد الاسرة :: المأكولات
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى