كبه البطاطس
3 مشترك
شهد القلوب :: شهد الاسرة :: المأكولات
صفحة 1 من اصل 1
كبه البطاطس
كبة الرز والبطاطس
المقادير:
3 كوب رز
1 حبة متوسطة بطاطس
1 ملعقة صغيرة ملح
½ ملعقة صغيرة كمون
1 ملعقة صغيرة كركم
الحشو:
2 ملعقة كبيرة زيت
500 جرام لحم، مفروم
3 حبة متوسطة بصل، مفروم
½ كوب بقدونس، مفروم
1 ½ ملعقة صغيرة ملح
1 ½ ملعقة صغيرة بهارات مشكلة
½ ملعقة صغيرة فلفل اسود
زيت ذرة للقلي
الطريقة:
اغسلي الأرز ، ضعيه في قدر عميق.
قشري البطاطس، قطعيها الى ثلاثة قطع ثم اضيفيها الى الأرز، اضيفي ماء
الى ان يغمر الأرز والبطاطس ، اضيفي الملح، الكمون والكركم.
اتركي الأرز والبطاطس على نار هادئة لمد 15 – 20 دقيقة الى ان ينضج
الأرز والبطاطس. صفي الأرز من ماء السلق، ضعي الخليط في مطحنة اللحم
واطحنية مرتين ، اتركيه جانبا الى ان يبرد تماما.
الحشو : في قدر متوسط سخني الزيت واللحم، قلبي الى ان ينضج اللحم
ويجف، اضيفي البصل وقلبي الى ان يذبل ، اضيفي الملح، البهارات، الفلفل
اتركي اللحم الى ان يبرد. اضيفي البقدونس وقلبي جيدا.
بللي يدك ببعض الماء ثم خذي قطعة متوسطة من خليط الأرز واعمليه على
شكل البيضة، اعملي تجويف بداخل القطعة لتصبح مثل الكبة ، اذا كان الأرز
لينا اضيفي بعض الدقيق.
املئي الكبة بالحشو، اغلقيها جيدا، ضعيها بالثلاجة لمدة 30 دقيقة. (مناسبة
للفريزر).
سخني الزيت في مقلاة عميقة، اقلي حبات الكبة الى ان تصبح ذهبية اللون
وقدميها دافئة
المقادير:
3 كوب رز
1 حبة متوسطة بطاطس
1 ملعقة صغيرة ملح
½ ملعقة صغيرة كمون
1 ملعقة صغيرة كركم
الحشو:
2 ملعقة كبيرة زيت
500 جرام لحم، مفروم
3 حبة متوسطة بصل، مفروم
½ كوب بقدونس، مفروم
1 ½ ملعقة صغيرة ملح
1 ½ ملعقة صغيرة بهارات مشكلة
½ ملعقة صغيرة فلفل اسود
زيت ذرة للقلي
الطريقة:
اغسلي الأرز ، ضعيه في قدر عميق.
قشري البطاطس، قطعيها الى ثلاثة قطع ثم اضيفيها الى الأرز، اضيفي ماء
الى ان يغمر الأرز والبطاطس ، اضيفي الملح، الكمون والكركم.
اتركي الأرز والبطاطس على نار هادئة لمد 15 – 20 دقيقة الى ان ينضج
الأرز والبطاطس. صفي الأرز من ماء السلق، ضعي الخليط في مطحنة اللحم
واطحنية مرتين ، اتركيه جانبا الى ان يبرد تماما.
الحشو : في قدر متوسط سخني الزيت واللحم، قلبي الى ان ينضج اللحم
ويجف، اضيفي البصل وقلبي الى ان يذبل ، اضيفي الملح، البهارات، الفلفل
اتركي اللحم الى ان يبرد. اضيفي البقدونس وقلبي جيدا.
بللي يدك ببعض الماء ثم خذي قطعة متوسطة من خليط الأرز واعمليه على
شكل البيضة، اعملي تجويف بداخل القطعة لتصبح مثل الكبة ، اذا كان الأرز
لينا اضيفي بعض الدقيق.
املئي الكبة بالحشو، اغلقيها جيدا، ضعيها بالثلاجة لمدة 30 دقيقة. (مناسبة
للفريزر).
سخني الزيت في مقلاة عميقة، اقلي حبات الكبة الى ان تصبح ذهبية اللون
وقدميها دافئة
نانوسه- VIP
-
عدد المساهمات : 1525
نقاط : 23422
تاريخ التسجيل : 16/08/2009
رد: كبه البطاطس
تصدقي
كان نفسي فيها من زمااااان الا اني لم اجد طريقه الطبخ
نانوسه بجد اشكرك من قلبي
تسلم ايدك
كان نفسي فيها من زمااااان الا اني لم اجد طريقه الطبخ
نانوسه بجد اشكرك من قلبي
تسلم ايدك
عبير الروح- عضو ماسي
-
عدد المساهمات : 29839
نقاط : 115310
تاريخ التسجيل : 09/02/2010
رد: كبه البطاطس
بالهنا و الشفا يا عواطف
انا لو عليه اعملهالك و اوصلهالك لغايه عندك
انا لو عليه اعملهالك و اوصلهالك لغايه عندك
نانوسه- VIP
-
عدد المساهمات : 1525
نقاط : 23422
تاريخ التسجيل : 16/08/2009
رد: كبه البطاطس
يارب يخليك يا غاليه كلك دوق و رقه
تعالي و نعملها سوى
اهلا بك
و انت تتحملي مسؤوليه الخسائر الماديه و البشريه و احنا سوى في المطبخ...هههههههههههههههههههههه
تسلم ايدك
تعالي و نعملها سوى
اهلا بك
و انت تتحملي مسؤوليه الخسائر الماديه و البشريه و احنا سوى في المطبخ...هههههههههههههههههههههه
تسلم ايدك
عبير الروح- عضو ماسي
-
عدد المساهمات : 29839
نقاط : 115310
تاريخ التسجيل : 09/02/2010
رد: كبه البطاطس
لا تاكدى يا عواطف لو احنا الاتنين فمطبخ واحد
اكيد اكيد المطبخ مش حيستحمل
ههههههههههههههههههههههههه
اكيد اكيد المطبخ مش حيستحمل
ههههههههههههههههههههههههه
نانوسه- VIP
-
عدد المساهمات : 1525
نقاط : 23422
تاريخ التسجيل : 16/08/2009
شهد القلوب :: شهد الاسرة :: المأكولات
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى