اكلة تراثية جديدة من ليبيا
+3
قلب الحب
عبير الروح
شهرزاد
7 مشترك
شهد القلوب :: شهد الاسرة :: المأكولات
صفحة 1 من اصل 1
اكلة تراثية جديدة من ليبيا
الرشدة المبكبكة
هذا الطبق من الأطباق الثراثية التقليدية التي تعد في فصل الشتاء
و من الممكن أن يعد في فصل الربيع و الخريف
حين يكون الجو غير حار.
يسمى هذا الطبق كذلك برشدة أو رشتة البرمة
و المقصود بالبرمة هي الطنجرة
المقادير:
مقادير العجينة:
8 أكواب دقيق – كوبين ماء.
مقادير المرقة:
6 ملاعق كبيرة زيت – بصلة مفرومة ناعماً
-كمية من القرقوش بدهنه ( لحم مقدد و مجفف ثم مقلي في الزيت )
4ملاعق كبيرة معجون طماطم – ملعقة كبيرة فلفل أحمر حاربودرة
- ربع ملعقة صغيرة كركم – نصف ملعقة كبيرة من الملح اذا كان القرقوش مالحاً كثيراً
8 اكواب ماء - ثلاثة حبات طماطم مقطعة قطع صغيرة و الأفضل لو كانت مجففة
- حبتين بطاطا مقطعة إلى مكعبات صغيرة
ملعقة كبيرة و نصف حبوب حلبة – 3 ملاعق كبيرة عدس اخضر
-كوب حمص منقوع – كوب بازيلا خضراء – كوب فول اخضر
باقة صغيرة بقدونس – باقة صغيرة شبت – باقة صغيرة ريحان ( حبق )
- ثلاثة قرون فلفل أخضر حار- ملعقة ثوم مهروس
الطريقة:
يوضع في الطنجرة حوالي ثلاثة اكواب ماء و يضاف لها البقوليات
و تترك تغلي على النار حوالي 5 دقائق
في هذه الأثناء تحضر العجينة بأن يضاف الماء إلى الدقيق رويداً رويداً
حتى تتشكل لدينا عجينة صلبة متماسكة
تجمع مع بعضها و تترك ترتاح لمدة ربع ساعة في كيس نايلون.
ثم يوضع القرقوش بدهنه في صحن و يضاف له الزيت و البصل
و الطماطم الأخضر أو المجفف المقطع قطع صغيرة
و معجون الطماطم و الفلفل و الكركم و الملح.
تخلط هذه المواد مع بعضها.
بعد غليان الماء بحوالي 5 دقائق يضاف إليه الخليط السابق.
و يترك يغلي حوالي 10 دقائق.
ثم يضاف له باقي كمية الماء
اثناء ذلك يتم الرجوع إلى العجينة في كيس النايلون
التي قد ارتخت و اصبحت لينة أكثر فتعجن جيداً مرة أخرى
و تقسم على هيئة أقراص كبيرة
ثم يفرد كل قرص بواسطة العصا حتى يصبح رفيع مع استعمال الدقيق
ثم يرش بالدقيق و يلف بعدها على العصا و الأفضل أن تكون عصا رفيعة.
ثم تقطع من أعلى بواسطة السكين حتى يصل السكين إلى العصا
ثم نرفع العصا عنها و نقطعها طولياً من منتصفها بواسطة السكين
لكي لا تكون قطع الرشدة طويلة بعد تقطيعها.هذه الطريقة
ثم تطوى القطعتين بعد تقطيعهم على بعضهما
و تبدأ عملية التقطيع بوضع الأصابع على مقربة من حافة العجينة
مع مراعاة عدم الضغط على العجينة حتى لا تلتصق ببعضها
و الجزء البارز من العجينة يقطع بالسكين
عندها تتحرك الاصابع تلقائياً إلى الخلف
و الجزء الذي كانت عليه الأصابع يقطع بالسكين
تنخل من الدقيق جيداً
و تضاف بعدها إلى المرقة
و تقلب و تترك حوالي 10 دقائق على نار متوسطة حتى تنضج
ثم يضاف لها البقدونس و الشبت و الريحان و قطع الفلفل الأخضر الحار
والثوم المهروس
و تقلب و يضبط ملحها و تترك حوالي 5 دقائق اخرى على النار.
ثم ترفع عن النار و تسكب في صحون التقديم
و تقدم مع الليمون
شهرزاد- VIP
-
عدد المساهمات : 4748
نقاط : 36173
تاريخ التسجيل : 19/04/2010
رد: اكلة تراثية جديدة من ليبيا
الله الله الله الله الله
انا بموووووووووووت في الاكلات الشعبية
يالهووووووووى مش ممكن جوعتيني والله يا نوجا
و باين عليها تجنن لا و ايه بالقديد اكيد طعمها هيكون خطير بجد
تسلمي يا حبيبة اختك على الجمال دا
انا بموووووووووووت في الاكلات الشعبية
يالهووووووووى مش ممكن جوعتيني والله يا نوجا
و باين عليها تجنن لا و ايه بالقديد اكيد طعمها هيكون خطير بجد
تسلمي يا حبيبة اختك على الجمال دا
عبير الروح- عضو ماسي
-
عدد المساهمات : 29839
نقاط : 114689
تاريخ التسجيل : 09/02/2010
رد: اكلة تراثية جديدة من ليبيا
يم يم مممممممممممممم
الله عليكي وانا كمان بحبها جدااااااااااااااااا
بجد تحفةةةة واكيد من ايدك تجنن يا نوجتي
ده انا باين ليا طريق مراكش هههههههههههههه
بس ممكن يا نوجتي العجين يتعوض بشكل من المعجنات لو مافي وقت للعجن
هههههههههههههههههههههههه
قلب الحب- VIP
-
عدد المساهمات : 31739
نقاط : 137329
تاريخ التسجيل : 24/03/2011
الموقع : قلب حبيبي
رد: اكلة تراثية جديدة من ليبيا
انا اول مره اشوفها يا نوجا
بس طلما ايديكى اكيد طمعها هيجنن زى شكلها كدا
يبقى انا كدا ليا عندك اكلتين الاكله دى والممبار
متنسيش هه
ههههههههههههههههههههه
بس طلما ايديكى اكيد طمعها هيجنن زى شكلها كدا
يبقى انا كدا ليا عندك اكلتين الاكله دى والممبار
متنسيش هه
ههههههههههههههههههههه
حلم الربيع- VIP
-
عدد المساهمات : 6657
نقاط : 38744
تاريخ التسجيل : 15/09/2010
رد: اكلة تراثية جديدة من ليبيا
ههههههههه اه ياطوفى مااقدرش اوصفلك طعمها
مافيش اروع من كده قومى يابنت طبقى الاكلة عشان تخفى ههههههه
نورتينى ياحبيبة
مافيش اروع من كده قومى يابنت طبقى الاكلة عشان تخفى ههههههه
نورتينى ياحبيبة
شهرزاد- VIP
-
عدد المساهمات : 4748
نقاط : 36173
تاريخ التسجيل : 19/04/2010
رد: اكلة تراثية جديدة من ليبيا
نورتى يانونا وتانسى وتشرفى
بس عجينها هو هو وممكن نعمل كمية فى وقت فراغنا ونبوخها على الماء فى
الكسكاس وبعد ماتبرد نحطها فى اكياس بلاستيك ونحفظها بالفريزر وتكون تمام
التمام زى الجاهزة حالا وعندنا بتتباع عادى بالمحلات بس عمرى مااشتريتها
جاهزة لانى بحبها بايدى وما بتاخدش وقت خاااالص
بس عجينها هو هو وممكن نعمل كمية فى وقت فراغنا ونبوخها على الماء فى
الكسكاس وبعد ماتبرد نحطها فى اكياس بلاستيك ونحفظها بالفريزر وتكون تمام
التمام زى الجاهزة حالا وعندنا بتتباع عادى بالمحلات بس عمرى مااشتريتها
جاهزة لانى بحبها بايدى وما بتاخدش وقت خاااالص
شهرزاد- VIP
-
عدد المساهمات : 4748
نقاط : 36173
تاريخ التسجيل : 19/04/2010
رد: اكلة تراثية جديدة من ليبيا
اوكى يالوما يمكن ربنا يقابلنا ببعض واعملهملك
ماشىء على ربنا بعيد نورتى الصفحة ياحبيبة
ماشىء على ربنا بعيد نورتى الصفحة ياحبيبة
شهرزاد- VIP
-
عدد المساهمات : 4748
نقاط : 36173
تاريخ التسجيل : 19/04/2010
رد: اكلة تراثية جديدة من ليبيا
شهرزاد كتب:نورتى يانونا وتانسى وتشرفى
بس عجينها هو هو وممكن نعمل كمية فى وقت فراغنا ونبوخها على الماء فى
الكسكاس وبعد ماتبرد نحطها فى اكياس بلاستيك ونحفظها بالفريزر وتكون تمام
التمام زى الجاهزة حالا وعندنا بتتباع عادى بالمحلات بس عمرى مااشتريتها
جاهزة لانى بحبها بايدى وما بتاخدش وقت خاااالص
بنورك يا حبيبتي
تسلمي يا قمر على الشرح
ان شاء الله حبقى اجرب اعملها كده
قلب الحب- VIP
-
عدد المساهمات : 31739
نقاط : 137329
تاريخ التسجيل : 24/03/2011
الموقع : قلب حبيبي
رد: اكلة تراثية جديدة من ليبيا
جربى ولو احتجتى مساعدة اسالى اختك
على فكرة اصدقاءنا المغاربة كلهم حبوها واعجبو بيها جدا
على فكرة اصدقاءنا المغاربة كلهم حبوها واعجبو بيها جدا
شهرزاد- VIP
-
عدد المساهمات : 4748
نقاط : 36173
تاريخ التسجيل : 19/04/2010
رد: اكلة تراثية جديدة من ليبيا
تسلم ايدك يانوجا
بنوته مصرية- VIP
-
عدد المساهمات : 3654
نقاط : 27758
تاريخ التسجيل : 15/09/2009
الموقع : ام الدنيا
منتدايات شهد القلوب
رد: اكلة تراثية جديدة من ليبيا
تسلمى ياصاحبة الخيال الواسع ههههههههههه
فاهمااانى
نورتى ياايمى
فاهمااانى
نورتى ياايمى
شهرزاد- VIP
-
عدد المساهمات : 4748
نقاط : 36173
تاريخ التسجيل : 19/04/2010
رد: اكلة تراثية جديدة من ليبيا
هههههههههههههههههههههههه لا احنا فينا من كده هنسيح ههههههههههه
بنوته مصرية- VIP
-
عدد المساهمات : 3654
نقاط : 27758
تاريخ التسجيل : 15/09/2009
الموقع : ام الدنيا
منتدايات شهد القلوب
رد: اكلة تراثية جديدة من ليبيا
اتعدلى يابنت وادخلى المطبخ طبقى الطبخة
ورينى شطارتك بقى
هههههههههه
ورينى شطارتك بقى
هههههههههه
شهرزاد- VIP
-
عدد المساهمات : 4748
نقاط : 36173
تاريخ التسجيل : 19/04/2010
رد: اكلة تراثية جديدة من ليبيا
هههههههههههههههههههههههه لالالالالالالالالالالالا لالالالالالالالالالا هخلى ماما تعملها هههههههههههههه
بنوته مصرية- VIP
-
عدد المساهمات : 3654
نقاط : 27758
تاريخ التسجيل : 15/09/2009
الموقع : ام الدنيا
منتدايات شهد القلوب
رد: اكلة تراثية جديدة من ليبيا
يم يم منظرها جميل
اوى بس الصراحه اول مرره اشوفها
تسلم الايادى يا وزه
اوى بس الصراحه اول مرره اشوفها
تسلم الايادى يا وزه
السنيوريتا- عضو ماسي
-
عدد المساهمات : 3372
نقاط : 32890
تاريخ التسجيل : 26/03/2011
العمر : 30
الموقع : اكتوبر سيتى
رد: اكلة تراثية جديدة من ليبيا
ملاك الحب كتب:شهرزاد كتب:نورتى يانونا وتانسى وتشرفى
بس عجينها هو هو وممكن نعمل كمية فى وقت فراغنا ونبوخها على الماء فى
الكسكاس وبعد ماتبرد نحطها فى اكياس بلاستيك ونحفظها بالفريزر وتكون تمام
التمام زى الجاهزة حالا وعندنا بتتباع عادى بالمحلات بس عمرى مااشتريتها
جاهزة لانى بحبها بايدى وما بتاخدش وقت خاااالص
بنورك يا حبيبتي
تسلمي يا قمر على الشرح
ان شاء الله حبقى اجرب اعملها كده
ههههههههههههههههههههه لو ماعملتيهاش اقول لهم ههههههههههههههههه
اغلى الغوالي- مستشاريين المنتدى
-
عدد المساهمات : 2347
نقاط : 20759
تاريخ التسجيل : 28/03/2011
الموقع : شهد القلوب
رد: اكلة تراثية جديدة من ليبيا
ميوش وايمى انتو الاثنين عاوزين كورس جامد بالقسم ونفسى
تتحبسو هنا لحد ماتتعلمو ههههههههه
نورتو ياحبيباتى
تتحبسو هنا لحد ماتتعلمو ههههههههه
نورتو ياحبيباتى
شهرزاد- VIP
-
عدد المساهمات : 4748
نقاط : 36173
تاريخ التسجيل : 19/04/2010
رد: اكلة تراثية جديدة من ليبيا
قلب شهد الحنون نورتينى
ووراها لحد ماتعملها نونا ههههههههههه
ووراها لحد ماتعملها نونا ههههههههههه
شهرزاد- VIP
-
عدد المساهمات : 4748
نقاط : 36173
تاريخ التسجيل : 19/04/2010
رد: اكلة تراثية جديدة من ليبيا
طبق رائع واكيد لديد تسلم الايادي حبيبتي
احنا عندنا طبق تقريبا مماثل بنسميه فتات الشطبة
وبنعمله في فصل الشتاء مممممممممممممم رااائع
وفي بعض المرات انا استعمل المعجنات اللي على شكل وردة
او كرافتة بتعطي منظر رائع ولكن تبقى الاكلة باصلها احسن شكرا حبيبتي
احنا عندنا طبق تقريبا مماثل بنسميه فتات الشطبة
وبنعمله في فصل الشتاء مممممممممممممم رااائع
وفي بعض المرات انا استعمل المعجنات اللي على شكل وردة
او كرافتة بتعطي منظر رائع ولكن تبقى الاكلة باصلها احسن شكرا حبيبتي
اغلى الغوالي- مستشاريين المنتدى
-
عدد المساهمات : 2347
نقاط : 20759
تاريخ التسجيل : 28/03/2011
الموقع : شهد القلوب
مواضيع مماثلة
» (الله أكبر.. الله أكبر) تحيا ليبيا وتعيييش ليبيا حرة
» احلى اكلة خفيفة با الصور
» طريقة عمل طاجين حلو (اكلة جزائرية)
» اكلة حتاكلو أصابعكم وراها
» التليتلي (اكلة جزائرية لذيـــــــــذة)
» احلى اكلة خفيفة با الصور
» طريقة عمل طاجين حلو (اكلة جزائرية)
» اكلة حتاكلو أصابعكم وراها
» التليتلي (اكلة جزائرية لذيـــــــــذة)
شهد القلوب :: شهد الاسرة :: المأكولات
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى