عضـــو على النــــــــار
+7
توته الشقيه
نسيم الحب
السنيوريتا
قلب الحب
اسرارالبحوراسرارالبحور
حلم الربيع
عبير الروح
11 مشترك
شهد القلوب :: شهد الاسرة :: المأكولات
صفحة 1 من اصل 4
صفحة 1 من اصل 4 • 1, 2, 3, 4
عضـــو على النــــــــار
اغلى قلوب بالدنيا
يارب تكونوا بخير و بصحة
جات في بالي فكرة حلوة يارب تعجبكم
و هي كالتالي
هنستضيف عضو لمدة اسبوع و نرش عليه شوية اسالة من الي قلبكم يحبها
بس تتعلق فقط بالاكل و الشرب و المطبخ و بس
و هو يا عيني ماعليه الا يجاوب و يرد على الاسألة و الطلبات
كل واحد من حقه يسأل 5 اسئلة فقط فى كل رد
* مدة استضافة العضو 7 ايام اسبوع يعني
* كل واحد من حقه انه يطلب من الضيف اكلة واحدة يعملهاله
( يعنى مقادير الاكله و طريقة عملها )
و قبل ما نطلق صراح السجين لازم
يجيبلينا اكلة شعبية للبلد الي هو فيها
و يختار العضو الي بعده
ها مفهووووووووووم ؟
عدل سابقا من قبل شهد القلوب في الإثنين 18 يونيو 2012, 6:00 pm عدل 2 مرات
عبير الروح- عضو ماسي
-
عدد المساهمات : 29839
نقاط : 114704
تاريخ التسجيل : 09/02/2010
رد: عضـــو على النــــــــار
استنوني مع اول ضحية
بس مش عايزة اوصيكم عايزة نار نار مش هزار
ههههههههههه
عبير الروح- عضو ماسي
-
عدد المساهمات : 29839
نقاط : 114704
تاريخ التسجيل : 09/02/2010
رد: عضـــو على النــــــــار
هههههههههههههههههه
فكره تحفه
والله يكون فى عون الضحيه المستخبيه
هههههههههههههههههههه
دى هتتفرم
تسلم افكارك ياقمر
مستنين الضيف على ناااااااااااااااااااار
فكره تحفه
والله يكون فى عون الضحيه المستخبيه
هههههههههههههههههههه
دى هتتفرم
تسلم افكارك ياقمر
مستنين الضيف على ناااااااااااااااااااار
حلم الربيع- VIP
-
عدد المساهمات : 6657
نقاط : 38759
تاريخ التسجيل : 15/09/2010
رد: عضـــو على النــــــــار
منوراني يا لوووووووووما يا غالية
اكيد هتتفرم قصدي هتترحم
ههههههههههههههههههههههههههه
اكيد هتتفرم قصدي هتترحم
ههههههههههههههههههههههههههه
عبير الروح- عضو ماسي
-
عدد المساهمات : 29839
نقاط : 114704
تاريخ التسجيل : 09/02/2010
رد: عضـــو على النــــــــار
همخمخ كدا و ارجعلكم بالضحية
ماتروحي بعيد
راجعالكم
ماتروحي بعيد
راجعالكم
عبير الروح- عضو ماسي
-
عدد المساهمات : 29839
نقاط : 114704
تاريخ التسجيل : 09/02/2010
رد: عضـــو على النــــــــار
الضحية الاولى
انسانة محترمة جدا
فرضت وجودها و احترامها على الكل
هي نسمة هواء المنتدى و فعلا اسم على مسمى
اكيد اقصد القمر
.
.
.
.
.
اســــرار البحــــــــور
عبير الروح- عضو ماسي
-
عدد المساهمات : 29839
نقاط : 114704
تاريخ التسجيل : 09/02/2010
رد: عضـــو على النــــــــار
ههههههههههههههههه
يا عيني عليكي يا قلبي
انا اول ضحية
يارب اكون عند حسن ظنكم
من عيوني
يا عيني عليكي يا قلبي
انا اول ضحية
يارب اكون عند حسن ظنكم
من عيوني
اسرارالبحوراسرارالبحور- عضو ماسي
-
عدد المساهمات : 856
نقاط : 17143
تاريخ التسجيل : 27/03/2011
رد: عضـــو على النــــــــار
بذمتكم في ارق من كدا يا بشر
معلش يا قمر اهو ندالة مني اخترتك انتي مكانك مش هنا
بس و لا يهمك لازم نذوقك الغبن شوية
هههههههههههههههههههههههههههه
راجعالك مش هتأخر
عبير الروح- عضو ماسي
-
عدد المساهمات : 29839
نقاط : 114704
تاريخ التسجيل : 09/02/2010
رد: عضـــو على النــــــــار
ولو حبيبتي
من عيني لثنين
بس ارحموني شوي
ههههههههههههههههه
يارب اكون ضيفة خفيفة على قلبكم
من عيني لثنين
بس ارحموني شوي
ههههههههههههههههه
يارب اكون ضيفة خفيفة على قلبكم
اسرارالبحوراسرارالبحور- عضو ماسي
-
عدد المساهمات : 856
نقاط : 17143
تاريخ التسجيل : 27/03/2011
رد: عضـــو على النــــــــار
بسم الله نبدأ
1 - اكلة بتحبيها ؟
2 - اكلة بتكرهيها ؟
3 - اكثر شراب بتحبي تشربيه ؟
4 - ايه اكتر حاجة بتعجبك في مطباخكم......ههههههههههههه ؟
5 - اكلة نفسك تذوقيها ؟
عبير الروح- عضو ماسي
-
عدد المساهمات : 29839
نقاط : 114704
تاريخ التسجيل : 09/02/2010
رد: عضـــو على النــــــــار
شكلي هضعف قدام جمالك و روحك الحلوة و اغير الضحية
هههههههههههههههههههه
اصلي حونينة
ههههههههههههههههه
هههههههههههههههههههه
اصلي حونينة
ههههههههههههههههه
عبير الروح- عضو ماسي
-
عدد المساهمات : 29839
نقاط : 114704
تاريخ التسجيل : 09/02/2010
رد: عضـــو على النــــــــار
بسم الله
مشكورة حبيبتي على الأسئلة
1 - اكلة بتحبيها ؟
أكلة بحبها الدجاج المحمر
2 - اكلة بتكرهيها ؟
أكلة بكرهها هي الملخية
3 - اكثر شراب بتحبي تشربيه ؟
شراااااااااب الفريز
4 - ايه اكتر حاجة بتعجبك في مطباخكم......ههههههههههههه ؟
الي بيعجبني في مطبخنا هي صنع الحلويـــــــــات
5 - اكلة نفسك تذوقيها
نفسي ادوووق اكلة المهلبية
تحياتي ليكي حبيبتي
مشكورة حبيبتي على الأسئلة
1 - اكلة بتحبيها ؟
أكلة بحبها الدجاج المحمر
2 - اكلة بتكرهيها ؟
أكلة بكرهها هي الملخية
3 - اكثر شراب بتحبي تشربيه ؟
شراااااااااب الفريز
4 - ايه اكتر حاجة بتعجبك في مطباخكم......ههههههههههههه ؟
الي بيعجبني في مطبخنا هي صنع الحلويـــــــــات
5 - اكلة نفسك تذوقيها
نفسي ادوووق اكلة المهلبية
تحياتي ليكي حبيبتي
اسرارالبحوراسرارالبحور- عضو ماسي
-
عدد المساهمات : 856
نقاط : 17143
تاريخ التسجيل : 27/03/2011
رد: عضـــو على النــــــــار
حبيبتي تسلميلي وتسلملي حنيتك
انا راايحة هلا
لأن الأدان الفجر بيأدن
تقبل الله صلاتنا
وصلاتكم
بكرى نكمل اوكي
انا راايحة هلا
لأن الأدان الفجر بيأدن
تقبل الله صلاتنا
وصلاتكم
بكرى نكمل اوكي
اسرارالبحوراسرارالبحور- عضو ماسي
-
عدد المساهمات : 856
نقاط : 17143
تاريخ التسجيل : 27/03/2011
رد: عضـــو على النــــــــار
و ادي مهلبية وصلت للقمر و بس
بس تعرفي يا حبيبة هي اكيد في المغرب موجودة
احنا كمان عندنا بس باسم تاني و نقلولها المحلبي
بس تعرفي يا حبيبة هي اكيد في المغرب موجودة
احنا كمان عندنا بس باسم تاني و نقلولها المحلبي
عبير الروح- عضو ماسي
-
عدد المساهمات : 29839
نقاط : 114704
تاريخ التسجيل : 09/02/2010
رد: عضـــو على النــــــــار
امين يارب العالمين
تصبحي على كل خير و سعادة
تصبحي على كل خير و سعادة
عبير الروح- عضو ماسي
-
عدد المساهمات : 29839
نقاط : 114704
تاريخ التسجيل : 09/02/2010
رد: عضـــو على النــــــــار
حبيبتي تسلميلي
ويسلملي زووقك
وتسلملي ضيافتك على المهلبية
مرسي كثير
صحيح انا بسمع عليها هنا في المغرب
بس لسه مادقتها
تحياتي
ويسلملي زووقك
وتسلملي ضيافتك على المهلبية
مرسي كثير
صحيح انا بسمع عليها هنا في المغرب
بس لسه مادقتها
تحياتي
اسرارالبحوراسرارالبحور- عضو ماسي
-
عدد المساهمات : 856
نقاط : 17143
تاريخ التسجيل : 27/03/2011
رد: عضـــو على النــــــــار
اولا منوره يا قمر
ثانيا
احب اعرف ايه اشهر اكله عندكم بالمغرب حلو وحادق
وعايزه الطريقه
كفايه عليكى كدا
كل سنه وانتى طيبه ياقمر
ثانيا
احب اعرف ايه اشهر اكله عندكم بالمغرب حلو وحادق
وعايزه الطريقه
كفايه عليكى كدا
كل سنه وانتى طيبه ياقمر
حلم الربيع- VIP
-
عدد المساهمات : 6657
نقاط : 38759
تاريخ التسجيل : 15/09/2010
رد: عضـــو على النــــــــار
مســـــــــــــاء الفل والياسمين للجميع
مساء الفل حبيبتي
ولله انا منورة بوجوك وبوجود كل قلوب شهد الأحباء
حبيبتي اشهر اكله عندنا بالمغرب
هي الكسكس
اولا
المقـــــــــادير
كيلو من الكسكس
كيلو من اللحم بتاع البقر
(لوسيور) كاس كبير من زيت -
2بصلات مقطعين على طول
ملعقة صغيرة من الفلفل الأسواد(الإبزار)
الملح حسب الدوق
ملعقة صغيرة زعفران
ملعقة صغيرة من الزنجبيل (سكنجبير)
نصف كيلو من الجزر (يقشر ويقطع على اطوال ويزال منه اللب)
نصف كيلو من اللفت الأبيض والأصفر يقشر ويقطع اطوال
نصف كيلو من القرع الأخضر (يمكن اسمها الكوسه بالعربي) تقشر وتقطع اطوال
نصف كيلو من القرع الأحمر (تقشر وتغسل جيدا)
نصف كيلو من الفول الأخضر
نصف كيلو من الملفوف او الكرمب (حنا كنقولو ليه)
(les choux)
نصف كيلو من الطماطم (تغسل وتقشر ونقوم بإزالة الزريعة ثم نقطعها مربعات
باقة من القزبر مربوطة جيدا
تقريبا 100 غراام من الحمص منقوع في الماء ومغسول جيدا
واخيرا الماء الكافي
تقريبا 3 لترات
ولا ننسي القليل من (السمن)
الطريقة:
طريقة تحضير الكسكس
يوضع كيلومن الكسكس في اناء (حنا كنقولو ليه) (قصعة) وهدا الأخير هو إناء مصنوع من الطين وعلى شكل دائري ويرش بنصف لتر من الماء المملح ويطلق باليدين بطريقة خفيفة لفصل الحبات بعضها عن بعض ويضاف ملعقتين كبيرتين من الزيت وتذهن بها جميع حبات الكسكس تقريبا
يوضع الكسكس في الكسكاس المدهون بقليل من الزيت الذي يوضع بدوره على القدر وهدا الإناء الدي يطهى فيه الكسكس نقولو ليه(البرمة).
بواسطة ( قفال) هدا القفال هو عبارة عن توب نقي رقيق وطويل يوضع مابين الكسكاس والبرمة حتى لا يتسرب البخار من جوانبها.
عندما يصعد البخار بكثافة فوق الكسكس يرفع الكسكاس من على (البرمة) ويصب الكسكس في (قصعة) ويرش بربع لتر من الماء البارد مع فتله بخفة من أجل فصل الحبات بعضها عن بعض.
يعاد وضع الكسكس في الكسكاس لانضاجه مرة ثانية مدة نصف ساعة تقريبا (أي عندما يصعد البخار بكثافة على الكسكس). ثم يرفع من على القدر (البرمة) ويوضع في( قصعة) ويرش بحوالي 125 سل من الماء البارد مع فتله بطرقة خفيفة من أجل فصل الحبات عن بعضها البعض، يعاد مرة ثالثة الكسكس في الكسكاس لانضاجه مرة ثالثة، وعندما يصعد البخار فوق الكسكس بكثافة يرفع الكسكاس من فوق القدر (البرمة) ويصب في (قصعة) ويدهن بالسمن مع الحرص على فصل حبات الكسكس الواحدة عن الأخرى بطريقة خفيفةوهو لازال ساخنا.
وأخيرا يوضع في قصعة مستديرة
نقوم بتسريحه
طريقة تحضير مرق الكسكس
توضع قطع اللحم والبصل المقطع في القدر (البرمة) ويفرغ الزيت والملح والفلفل الأسود (الابزار) والزعفران وملعقة صغيرة من السمن والزنجبيل ويقلى الكل جيدا مع الاستمرار في التحريك، بعد ذلك يضاف لتران من الماء ثم يغلق القدر ويترك لينضج لمدة نصف ساعة.
يضاف الحمص والجزر واللفت والكرمب (الملفوف) والطماطم والفول وكذلك باقة القزبر المربوط والقرعة الحمراء والقرعة الخضراء ويضاف قليل من الماء الكافي لإتمام الطهي على نار معتدلة حتى ينضج الكل فترفع القدر على النار.
يوضع الكسكس المذهون بالسمن في (قصعة) مستديرة
ونقوم بتسرح الكسكس في هدا الإناء
وفي الوسط نضع اللحم ثم نغطيه بالخضر ويسقى الكل بالمرق ويقدم ساخنا
تقدم (القصعة) مع زليفات من المرق في جوانب المائدة
وأكلة شهية.
صحتيـــــــــــن وهنا
على قلبكم
يارب اكون عند حسن ظنكم
كتب: رد: عضـــو على النــــــــار
من طرف حلم الربيع اليوم في 12:03 pm
اولا منوره يا قمر
ثانيا
احب اعرف ايه اشهر اكله عندكم بالمغرب حلو وحادق
وعايزه الطريقه
كفايه عليكى كدا
كل سنه وانتى طيبه ياقمر
مساء الفل حبيبتي
ولله انا منورة بوجوك وبوجود كل قلوب شهد الأحباء
حبيبتي اشهر اكله عندنا بالمغرب
هي الكسكس
اولا
المقـــــــــادير
كيلو من الكسكس
كيلو من اللحم بتاع البقر
(لوسيور) كاس كبير من زيت -
2بصلات مقطعين على طول
ملعقة صغيرة من الفلفل الأسواد(الإبزار)
الملح حسب الدوق
ملعقة صغيرة زعفران
ملعقة صغيرة من الزنجبيل (سكنجبير)
نصف كيلو من الجزر (يقشر ويقطع على اطوال ويزال منه اللب)
نصف كيلو من اللفت الأبيض والأصفر يقشر ويقطع اطوال
نصف كيلو من القرع الأخضر (يمكن اسمها الكوسه بالعربي) تقشر وتقطع اطوال
نصف كيلو من القرع الأحمر (تقشر وتغسل جيدا)
نصف كيلو من الفول الأخضر
نصف كيلو من الملفوف او الكرمب (حنا كنقولو ليه)
(les choux)
نصف كيلو من الطماطم (تغسل وتقشر ونقوم بإزالة الزريعة ثم نقطعها مربعات
باقة من القزبر مربوطة جيدا
تقريبا 100 غراام من الحمص منقوع في الماء ومغسول جيدا
واخيرا الماء الكافي
تقريبا 3 لترات
ولا ننسي القليل من (السمن)
الطريقة:
طريقة تحضير الكسكس
يوضع كيلومن الكسكس في اناء (حنا كنقولو ليه) (قصعة) وهدا الأخير هو إناء مصنوع من الطين وعلى شكل دائري ويرش بنصف لتر من الماء المملح ويطلق باليدين بطريقة خفيفة لفصل الحبات بعضها عن بعض ويضاف ملعقتين كبيرتين من الزيت وتذهن بها جميع حبات الكسكس تقريبا
يوضع الكسكس في الكسكاس المدهون بقليل من الزيت الذي يوضع بدوره على القدر وهدا الإناء الدي يطهى فيه الكسكس نقولو ليه(البرمة).
بواسطة ( قفال) هدا القفال هو عبارة عن توب نقي رقيق وطويل يوضع مابين الكسكاس والبرمة حتى لا يتسرب البخار من جوانبها.
عندما يصعد البخار بكثافة فوق الكسكس يرفع الكسكاس من على (البرمة) ويصب الكسكس في (قصعة) ويرش بربع لتر من الماء البارد مع فتله بخفة من أجل فصل الحبات بعضها عن بعض.
يعاد وضع الكسكس في الكسكاس لانضاجه مرة ثانية مدة نصف ساعة تقريبا (أي عندما يصعد البخار بكثافة على الكسكس). ثم يرفع من على القدر (البرمة) ويوضع في( قصعة) ويرش بحوالي 125 سل من الماء البارد مع فتله بطرقة خفيفة من أجل فصل الحبات عن بعضها البعض، يعاد مرة ثالثة الكسكس في الكسكاس لانضاجه مرة ثالثة، وعندما يصعد البخار فوق الكسكس بكثافة يرفع الكسكاس من فوق القدر (البرمة) ويصب في (قصعة) ويدهن بالسمن مع الحرص على فصل حبات الكسكس الواحدة عن الأخرى بطريقة خفيفةوهو لازال ساخنا.
وأخيرا يوضع في قصعة مستديرة
نقوم بتسريحه
طريقة تحضير مرق الكسكس
توضع قطع اللحم والبصل المقطع في القدر (البرمة) ويفرغ الزيت والملح والفلفل الأسود (الابزار) والزعفران وملعقة صغيرة من السمن والزنجبيل ويقلى الكل جيدا مع الاستمرار في التحريك، بعد ذلك يضاف لتران من الماء ثم يغلق القدر ويترك لينضج لمدة نصف ساعة.
يضاف الحمص والجزر واللفت والكرمب (الملفوف) والطماطم والفول وكذلك باقة القزبر المربوط والقرعة الحمراء والقرعة الخضراء ويضاف قليل من الماء الكافي لإتمام الطهي على نار معتدلة حتى ينضج الكل فترفع القدر على النار.
يوضع الكسكس المذهون بالسمن في (قصعة) مستديرة
ونقوم بتسرح الكسكس في هدا الإناء
وفي الوسط نضع اللحم ثم نغطيه بالخضر ويسقى الكل بالمرق ويقدم ساخنا
تقدم (القصعة) مع زليفات من المرق في جوانب المائدة
وأكلة شهية.
صحتيـــــــــــن وهنا
على قلبكم
يارب اكون عند حسن ظنكم
اسرارالبحوراسرارالبحور- عضو ماسي
-
عدد المساهمات : 856
نقاط : 17143
تاريخ التسجيل : 27/03/2011
رد: عضـــو على النــــــــار
مين هنا اسرار مرة واحدة
يا هلا ويا مرحبا
ههههههههههههههههههههههههههه
قلب الحب- VIP
-
عدد المساهمات : 31739
نقاط : 137344
تاريخ التسجيل : 24/03/2011
الموقع : قلب حبيبي
رد: عضـــو على النــــــــار
تسلملى ياقمر
وشكرا على الطريقه الجميله
تسلم الايادى
وشكرا على الطريقه الجميله
تسلم الايادى
حلم الربيع- VIP
-
عدد المساهمات : 6657
نقاط : 38759
تاريخ التسجيل : 15/09/2010
رد: عضـــو على النــــــــار
ملا الحــــــــــــــب
ههههههههههههه مساء الفل حبيبتي
هلا ولله بيكي
ولله انا طلعت ضحية هالأسبوووووووع
هههههههههه
لوووووووووووووما
ولو حبيبتي
ده من زووقك الجميل
ههههههههههههه مساء الفل حبيبتي
هلا ولله بيكي
ولله انا طلعت ضحية هالأسبوووووووع
هههههههههه
لوووووووووووووما
ولو حبيبتي
ده من زووقك الجميل
اسرارالبحوراسرارالبحور- عضو ماسي
-
عدد المساهمات : 856
نقاط : 17143
تاريخ التسجيل : 27/03/2011
رد: عضـــو على النــــــــار
فكره رووووووووعه يا طوفى
اسرار البحور حياة قلبى بحالها
ياعينى يا سيدى يا مدلع ههههههههههه
1_اى هى اكلتك المفضله
2_كم نسبة محبتك للمطبخ
3_بداتى الطبخ من سن كم؟
4_مين الى علمك المطبخ
5_اول مره تطبخى كان اىا
6_بتعرفى الاكله حلوه من ريحتها ولا اصنافها
اسرار البحور حياة قلبى بحالها
ياعينى يا سيدى يا مدلع ههههههههههه
1_اى هى اكلتك المفضله
2_كم نسبة محبتك للمطبخ
3_بداتى الطبخ من سن كم؟
4_مين الى علمك المطبخ
5_اول مره تطبخى كان اىا
6_بتعرفى الاكله حلوه من ريحتها ولا اصنافها
السنيوريتا- عضو ماسي
-
عدد المساهمات : 3372
نقاط : 32905
تاريخ التسجيل : 26/03/2011
العمر : 30
الموقع : اكتوبر سيتى
رد: عضـــو على النــــــــار
يا عيني عليكي يا اسرار يا اوختي ماكنش يومك
مين الوحش دا الي خلاكي اول ضحية
ههههههههههههههههههههههههههههه
مين الوحش دا الي خلاكي اول ضحية
ههههههههههههههههههههههههههههه
عبير الروح- عضو ماسي
-
عدد المساهمات : 29839
نقاط : 114704
تاريخ التسجيل : 09/02/2010
رد: عضـــو على النــــــــار
الكسكسي يجنن
شهيتيني ليه بجد
حرام عليكي
ههههههههه
تسلم ايدك
شهيتيني ليه بجد
حرام عليكي
ههههههههه
تسلم ايدك
عبير الروح- عضو ماسي
-
عدد المساهمات : 29839
نقاط : 114704
تاريخ التسجيل : 09/02/2010
رد: عضـــو على النــــــــار
كتب: رد: عضـــو على النــــــــار
من طرف شهد الحب اليوم في 10:48 pm
فكره رووووووووعه يا طوفى
اسرار البحور حياة قلبى بحالها
ياعينى يا سيدى يا مدلع ههههههههههه
1_اى هى اكلتك المفضله
2_كم نسبة محبتك للمطبخ
3_بداتى الطبخ من سن كم؟
4_مين الى علمك المطبخ
5_اول مره تطبخى كان اىا
6_بتعرفى الاكله حلوه من ريحتها ولا اصنافها
حياة قلبي
شهــــــــــد الحب
تسلملي
-1
أكلتي المفضلة الدجاج المحمر
-2
افتكر 100ب 100
-3
بدأت الطبخ في سن
20سنة
-4
الي علمني
طبعا مامتي
وكمان اتعلمت من الكتب
-5
اول طبخة طبختها
هي
بيتزا
-6
طبعا اعرفها من ريحتها
تسلمين على الأسئلة الجميلة
اسرارالبحوراسرارالبحور- عضو ماسي
-
عدد المساهمات : 856
نقاط : 17143
تاريخ التسجيل : 27/03/2011
صفحة 1 من اصل 4 • 1, 2, 3, 4
شهد القلوب :: شهد الاسرة :: المأكولات
صفحة 1 من اصل 4
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى